February 23, 2009

Haruskah..?

Aku : Salam..

Penjual :Wsalam :)

Aku:Bro..Barang yg bro publish tu masih ada lg ke x?

Penjual:oo..ada2..

Aku:camne nak jumpa ek?

Penjual:haang duk area mana?nanti kita jumpa lah..

Aku:ok ok..papehal kita roger2 k..?

Penjual :ok ok..


haruskah penjual cina manjawab salam aku?
ye laa..mana la aku nak tahu dia tu cina..da jumpa bru tahu...ermmm..
mcm2 skang ni..

6 comments:

cHaDacHaDa said...

sayam,kan kita da cakap psl ni.
maybe dia mualaf ke.
atau mixed chinese+malay and agama dia Islam.

don't think real chinese (esp.buddhist) akan jawab salam kita.they know their limit.

kalau was-was,selamba jek tanya.

malu bertanya sesat jalan.

P.S ingat tak kita sesat jalan ke bagan lalang.
sape jugak yg tanya kat akak goreng pisang?

JD-Kiss said...

chada:mmg da konpem da..chayanunalif..sbb bleh kuar entry..

Nem0 o0h Nem0 said...

tukar umh baru lagi??cantik!!

bersangka baik itu perlu..=)

JD-Kiss said...

nemo :nie bukan tukar umah ni..nie coding error..trus jd camnie..hampehs!!

Signorina Syima said...

jd welkambing (welcome back!!)...

alang2 dia dah bagi salam.. u ajak dia masuk islam.... lagi baguih..

JD-Kiss said...

syima :yaaaa..welkam2..hehe
insyaAllah..tp bukan kenal sgt pun..hekhek..

.