November 29, 2008

:)

Oittt tuan rumah!Berlumut bagai blog nihhhhhh!Tolonglah sental pakai berus dawai,Encik Bluehyppo yang demuk-lagi-comel.Hahaha

Hattttchummmm!

Ni sawang ke apa?
Muahahaha.

Tumpang lalu,yea tuan rumah.
Bawak cleaner skali kat sini.
Muahahaha

September 30, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI (sticky mode)

*scroll down for updates.kalau ada lah.hahahahaha*

yea..

sepuluh jari disusun..
maaf dipinta..
jika ada silap dan salah..haraplah dimaafkan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir dan Batin

September 25, 2008

Jalan-Jalan Makan-Makan

Uhuk!Uhuk!
*sapu sampah,buang habuk*

Baiklah.

Dipersembahkan....

Makanan-makanan yang menyebabkan keterujaan kita untuk makan lagi dan lagi.
Berikut makanan yang sempat ke perutku di bulan Ramadhan al-Mubarak hari tu.

1. Nasi Ayam Teo Chew,Tingkat 2,Sungei Wang KL.





2. Noodle Station,SS15,Subang Jaya







3. TGI Friday's One Utama (Old Wing),Bandar Utama.






Ni bukan makanantuan punya blog.

Sila angkat tangan tanda hormat...Haitttttt!

Nibukan Maria Tunku Sabriberangan nak jadi food tester atau lebih afdal seperti Kak Maria Tunku Sabri.

*sambung sapu sawang kat blog ni sbb tuan dia sgtlah pemalasbusy*

September 24, 2008

Ehem..Ehemm

errr...
ade org ke xde ni?hahaha..
cam lam gua jek..hehhe..sunyi sepi.. :)

ermm...
aku sbnrnya..bukan xnak hapdet..
nak sesangatt!!wohoo..
tp sume gmbr yg aku nak masukkan lam entry duk ngan cik chada..
x sempat nak mencopet..hehehe..
nenanti eyh? :)

Utk tidak m'hampakakan
selepas aku mengodek2...
terhasillah..penangan HDR ke-2 aku..hakhak..
walopun buruk..aku puas ati..hehehe...
nanti akan ku coba lg yaa?hukhuk...


jeng jeng jenngggg....



p/s:slamat bersahuurrr!!!

September 14, 2008

Aku Balik KG~~!

yuhuuu..

Akhirnya aku slamat smpai ke kg.. :)
penat woo..8 jam lam keta..hhehe.
papehal pun enjoy..

Sempat jugak aku berpuasa kat kg..
ye la..cuti raya pun start 30hb..last day puasa..
haruslah x sempat nak berpuasa dikg..

Nak pegi jenjalan pasar ramadhan pun x sempat lg..
ptg td try je la lalu kat pasar ramadhan..ya Allah..
sesakk!!..nak park keta pun xleh..
so..cancel la niat nak jamu mata tu..hehe..

xpe la..
nanti akan aku adakan selingan gmbr masa kat kg..yaya..


hooohhoooo..

September 8, 2008

Juadah Berbuka Puasa

yeaahhhaaa...

sempena Bulan Ramadhan nie..
kalo nengok TV..harus lah sume rancangan masakan je yg ada..
tergugat iman!..hehehe

Kena plak time 3-4 mnit nak berbuka..fuhhh!!
mencabar sungguh..sume iklan..rasa cam nak mkn jek..
bila org Azan..minum sgelas air..burppp..da kenyang..
nafsuu!!sume tu nafsuu...hehehhe

ckp byk pun x guna..jom layan gmbr makanan..
yeaaa...hehe

Gmbr2 makanan ini adalah Dr Restoren Insaf yg terletak di jalan TAR..
-Menu : Nasi Beriani



p/s:pasnie jgn plak ada yg trus ke dapur curik2 mkn..huhu

September 1, 2008

Ramadhan Al-Mubarak

yeaaa..

ari nie adalah first day kita perpuasa..

skarang jam menunjukkan pukul 12pm..haruslah time ni adalah timelunch.. :)

tp tekadkan semangat.sematkan azam

truskan kewajipan kita utk menjalani ibadah puasa.. :)

enjoyy!!

August 25, 2008

Ramadhan Muncul Lg..


Pesan nya:

Selamat tinggal kengkawan... jangan sedih..

aku cuti sebulan jer..Siot jek!


Selamat menyambut Ramadhan...
Berwaspada kerana saudaranya NAFSU akan menggantikan tempatnya...¡­¡­¡­¡­¡­¡­¡­¡­.

Ambil kesempatan ini untuk:

Selamat Beramal!!!

Jangan lupa !!!

Solat Tarawikh BERAMAI RAMAI..

Bertadarus AL-QURAN

dan

Mengeluarkan Zakat

Semoga hidup kita diberkati ALLAH sehingga bertemu RAMADHAN yang MENDATANG!!!


p/s:Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan utk sume Bloggers!

Kena TAG! :)

What were you doing 5 years ago?
Masa tu aku ngah blajar lagik..ngah ber enjoy2..hakhakhak..ye la..student life..camne la sgt.. :)

What were the 5 things on your to do list today
1. Bgun then pegi ke bank utk clearkan cheque
2. Then pegi ke Sg.Wang utk menikmati nasi Ayam kegemaran..'Teo Chew"
3. Pastu..pegi nengok rumahh..i'm looking for new house acctually.. :)
4. Pegi ke Kepong utk tgk umah lg..
5. Balik umah then wat tag nih..hehehe

What are 5 snacks that you enjoy?
1. Muruku Ikan
2. Jack n Jill
3. Choki-choki
4. Kerepek..x kira la jenis apa..layan jek..
5. Double decker-Udang.. :)

What are 5 things that you do if you were a billionaire?
1. Byar sume Hutang yg Ada..
2. Kumpul Harta (kumpul harta yeaaa..bukan gila harta)
3. Bawak Parents and sume sdara mara ke kenkawan ke sape saje utk pegi ke Makkah
4. Sedekah..Amin!
5. Invest!

What are 5 jobs you've had?
1. Penah keje Kedai mkn masa blajar dulu.
2. Investment Consultant
3. Contact Centre
4. Tu je lah kot..
5. Betol la..Tu je lah..mana ada tukar keje lg..hehehe

Who are 5 person you want to tag?
1. ChadaChada
2. Remyzal
3. Toknabe
4. Just Nis
5. Lindosh

August 22, 2008

Harga Petrol Menurun

yeaaa..
Alhamdulillah...akhirnya,turun jugak..
Berkat Ramadhan rasanya..
Mulai besok..Harga petrol akan menurun sehingga RM2.55 drpd RM2.70
X kesah la turun 15sen pun..janji turun..kan?

Ini akan memberi sdikit sebyak impact utk rakyat malaysia..
walaupun turunnya x seberapa..
tp..akan lebih meringankan sikit beban rakyat..

baru smalam aku isi full tank!
sungguh rugi kurasa..hehe..(haruslah kena berkira..hehehe)..
tp..kalo aku x isi smalam..haruslah aku melepak di tepi jalan..
kerana..kimi mmg da kehausan time tu..hehe..

nway..syabas!

August 21, 2008

Jeeva Punyer Crita

ayoo...

kesian woo aku dgr dgr tape recording from Astro customer svc agent nie..hoho..

actually,si jeevaa nie pun salah gak..sbb cara ckp tu..

cam nak xnak je tolong..

yg pompuan tu plak naik hantu x tentu hala..tp ye la..

naik hantu skali pun..x perlu la nak memaki hamun..

si jeeva pun org..bukanye mesin..

hari2 nak kena hadap org yg ada masalah svc bagai..

mmg laaa tu keje dia..tp apa salahnye kalo respect.

bukan nak kena byr ke ape..x gitu

where's ur humanity?kena la consider..


then pas pd conversation nie..

si jeeva nie kena terminate..dgr2 cter camtu la..

sesama kita dgr..


layannnnnn.....


video

p/s:berbudi pekerti amalan mulia.. :)

August 17, 2008

Jalan2 cari Pasal..- Kuching

yeahhh..
tanggal 08-08-08..
terbanglah aku kekuching utk hadiri majlis perkahwinan
En.Azam dan Puan Edda..
dan sesambil tu..jenjalan la aku
ala2 tourist la kira..hukhuk..

Bersama2 lah kita nikmati cerita bergambar
spt dibwh ini..terima kasih..

yeahhh!!

Antara tempat Tourist akan bergambr kalo ke kuching..hehe..

Yg nie plak..kira cam Dewan Parlimen laa..time nie still under construction..lawa gile!

Yg nie plak antara Bazzar terbesar dlm bandar kuching..iaitu kat 'Waterfront'..haruslah rambang mata kalo masuk kecnie..memacam ada..!

Nie antara peninggalan sejarah.kalo x silap aku..tmpt nie dibina sempena James Brooke.betulkan aku kalo salah.. :)

Ini pintu gerbang yg nak pegi ke china town..kalo x silap aku..ia menuju ke 'Carpenter Street.' :)

Bangunan2 peninggalan lama..

Bangunan lama lg..this pic taken by Mydada.. :)

Yg nie plak..deretan kedai souvenir dpan 'waterfront'.haruslah org bershopping aku menembak..tembakkk!!yeaaa

Kedai souvenir lg..memacam ada..haa..tgk dpn kdai tu ada jual kek lapis lg..xyah nak pegi jejauh..dedepan tu jerk.. heheh

Kopi fames kdai Haji Salleh kat Satok..

Haa..this's ma favourite! 'Mee Kolok' series sedap gile..dianye mee cam maggi..lg halus kot..yg best nya ttg mee ni..dianya Sup..pergghhh!!sesapa yg ke kuching..jgn lupa cuba!

Nie selepas da masuk lam perut aku.. :)

Sunset nie kitorg amik time lepas shopping..pic ni amik kat depan 'Waterfront'..serius lawa gile kalo petang..best!

Sunset lg..dis pic also taken by Mydada..da hebat arr skang?hehehe

So,apalg..
tempahlah tiket skang..terbanglah kamu kesana..hehe
Cuti2 malaysiaa.~~

August 16, 2008

Post- Wedding at Kuching

yaaaaaaa...
pics post wedding sudah kembali..hehehe
pics nie kitorg amik after sanding kat kuching..
byk lg yg x filter ni..
terimalahh..

yaaaa


enjoyy!!

Slamat Perantin Baru..!-Part 3

yeaaa..

spt yg ku janjikan..
terimalah pics perantin baru part 3..
layannnn... :)

enjoyyy!!


August 15, 2008

yeaa!

yeaa..

stelah balik dr kuching..x apdet2 pun lagik..
x sempat woo..
byk gmbr yg nak kena filter..hekhek..

xpe2..gmbr2 perantin tu..akan ku tmbah lg..
beserta gmbr jenjalan..huhu..

yeahhaaa...

August 6, 2008

HDR


nielah hasil HDR pertama-ku...
lepas godek2..jdi la camni..hahaha
cam pelik je aku tgkk..
layan sudehhh...

enjoyy!!

Slamat Perantin Baru..!-Part 2

yeaa...
cam aku janjikan..nie haa..pics2 yg sempt diambil..
layannn..jgn x layann..

enjoy!!


p/s:kapet merah aku kat airport da stanby?hehehe

.