April 11, 2009

Review : JANGAN TEGUR

Yeahh..
da lama aku x wat review tetang filem nieh..
2 hari lepas..aku g nonton cter 'jgn tegur' nie..
actually,citer nie 4-5 bulan lepas da aku duk dgr2 yg filem nie nak kuar..
so..cam excited ah..tgk cam best..
tapi....




Sinopsis :


Citer nie mengisahkan seorang pompuan bernama 'baizura' lakonan Nadia Mustafar yg dirasuk dan dibunuh oleh makcik dia yg tamakkan harta peninggalan nenek dia.tempat mayat baizura ditanam telah berlaku satu kemalangan oleh 'Natasya' lakonan Julia Ziegler.lepas je kemalangan tu..si natasya nie koma.Masa dlm koma tu..si natasya nie slalu didatangi oleh roh baizura yg kononnya mati x tenang..ala2 mintak pertolongan la..then disbbkan x tahan dgn asyik kena ganggu dgn roh baizura nie..natasya pun nekad laa nak siasat apa punca sume then jumpa la mayat baizura ni..end


Review:

haaa..nie yg aku tunggu2 niehh..aku x paham la apa kena mengena jgn tajuk 'jgn tegur' tu..langsung xde kena mengena..hampehh!!aku x tahu la sape yg tolol letak tajuk camtu.kot ye pon nak attract org..buat la tajuk yg kena mengena!crita mmg typical melayu.!mayat kena buang then kacau org..mintak pertolongan..hmpfhtt..please la..jalan crita cam nie da bersepah2 kat luar sana..org nak tgk kelainan bukan nak tgk jalan citer yg tah apa2 camtu..kalau x silap aku..citer cam nie mmg da penah kuar filem tajuk 'Maut'.pompuan kena rogol then kena buang kat kubur cina..kacau org mintak tolong..huh!


aku bukan nak kondem ke ape tapi pls la..buat la kelainan..kot ye pun nak carik duit..bagi aku la..sesapa nak pegi tgk filem nie..pk la 2-3 kali..baik ko pakai je duit tu wat beli burger ke..kenyang pun kenyang..huh!

aku ade snaraikan beberapa scene yg agak cam haram!


1.part pierre andre pegi mintak tolong ngan ustaz.ustaz tu da elok da smayang hajat ape bagai..tp tetap pakai kemenyan..potong limau bagai..huh!setahu aku la..asap tu pun da makanan jin..ustaz mana yg mintak pertolongan dgn jin?clash!



2.part Julia Ziegler kena rasuk.hahaha!nie mmg xleh blah..dah cam filem species da tgk..dgn lidah terjelir2 cam gampang..badan jd biru..hahaha..!kelakar la..nie filem lawak ke ape..



3.ustaz Amin -lakonan Azri Iskandar.lepas je brubat natasya..siap usap2 rambut bagai..haha..kepala berkopiah nih..tp tangan tetap usap2 kepala pompuan..hahahah



tu je la kot yg sempat aku tangkap..nasihat aku..simpan je la duit tu dr membazir tgk filem camnih..tp untuk sesetangah shot.mmg aku puji..lawa!angle menarik.cam 'jgn pandang belakang'.

dr sudut angle.mmg lawa.



Rating:

5 bintang = aku bg 1 bintang (tu pun sebab angle menarik.kalo tak harus aku letak -50)



sekiann..

8 comments:

Cik Remyza said...

wahhh..!!

Review Lengkap...!!
x sangka Jd Kiss leh wat..!!

Rajin Kamu yaa

Miss Syana said...

Serious, nak ajak adik tgk esk.
Nampaknya, tgk CD cetak jer la... Jimat sikit duit
hehhehe

@xiM said...

memang macam haram..jangan la duk tengok ok..

JD-Kiss said...

remyza:hahaha..ye ah..dtg time dia rajin..rajin la..hahaha..


syana:tu ah..cd bajakan sudehhh!! :)


axim:hahaha..yayayaya..cam haram..da tgk ke hape?

Nem0 o0h Nem0 said...

ramai kata x best tp nak gie tgk gak,sbb org nak lanje..
so kalo tak best,tak terasa rugi pun..ahak.. =p

The Barcode said...

sedihhhh!
rasa nak menangis tengok julia ziegler jadik biru bagai.dgn lidah terjelir2.

sape ntah punya keje bikin pilem ini rusak!

advisable to those yg tatau nak bazir duit ke mana.buang2 duit di situ.lepas tu sila maki hamun.

HAHAHAHA.

my top stoopeed hantu pilem:

1. Puaka di Tebing Biru
2. JANGAN TEGUR!

see...ada kawan dah cite Puaka Tebing Biru!MUAAHAHAHHAHA

MOLY said...

kalau macam tu tak mau tengok
sbb ni dah dengar ramai kata kurenggggggg

membazir duit nnt
haha !
:D

JD-Kiss said...

nemo :uuuhhh..org lanjer ok la..hehehe..kalo beli sdri.baik xyah.hehehe

the barcode:yayaya..bazir!!hakhahak!


moly:yaaa..btoooll..mmg kureng sgt..baik kt g melepak kat pakcik william..hakhakhak

.